خطاهای رایج در قالب وردپرس+راه حل
اگر یک پوسته پولی و پیشرفته را خریداری کردهاید، همیشه میتوانید از توسعهدهنده آن بخواهید تا به شما کمک کند، اما در بسیاری موارد نمیتوانید از توسعهدهنده بهموقع کمک بگیرید و این قضیه ممکن است درزمانی که شما روی وبسایت خود کار میکنید، واقعاً خستهکننده باشد.
درحالیکه برخی از مسائل وردپرس بهراحتی حل نمیشوند و شما ممکن است لازم باشد یک توسعهدهنده حرفهای را برای رفع آنها استخدام میکنید، بسیاری از این خطاها واقعاً ساده و پیشپاافتاده هستند و حل کردن آنها فقط به چند دقیقه زمان نیاز دارد.در این مقاله می خواهیم با خطاهای رایج در قالب های وردپرس به همراه راهحل آنها آشنا شویم.
۱.فایل استایل (style) کار نمی کند
وبسایت خود را بارگذاری میکنید؛ اما به نظر میرسد کاملاً بههمریخته است. ممکن است یک صفحه سفید با متن درون آن را که فونت استاندارد دارد ببینید، اما خبری از رنگ، تصاویر و سایر عناصر نباشد. این پدیده میتواند نشانه بارگذاری نشدن استایل شیت تم یا فایل style باشد. درحالیکه ممکن است دلایل زیادی برای کار نکردن استایل شیت وجود داشته باشد، یکی از رایجترین آنها این است احتمالاً استایل شیت از پوشه پوسته حذفشده است.
برای اینکه بتوانید بررسی کنید که آیا پوشه پوسته شما دربردارنده استایل شیت است یا خیر، باید برنامه مدیریت فایل همراه با cPanel را بازکنید، یا از طریق FTP به سرور خود متصل شوید.
اکنون به آدرس /wp-content/themes/ بروید. زمانی که این پوشه را باز میکنید، پوشه مخصوص به پوسته خود را در آن میبینید. نام پوشه پوسته شما، همان نام پوسته است.
برای مثال اگر پوسته Twenty Seventeen که با وردپرس ایجادشده است را استفاده میکنید، پوشه پوسته به نام “twenty-seventeen” دیده میشود.
حالا پوشه پوسته خود را بازکنید و به دنبال فایلی به نام style.css بگردید. اگر نتوانستید این فایل را در پوشه پیدا کنید، بنابراین باید آن را از فایل zip پوسته خود دوباره بارگذاری کنید.
برای انجام این کار، فایل zip پوسته خود را بازکرده و سپس فایل style.css را به پوشه پوسته خود، روی سرور بارگذاری کنید.
در بسیاری از موارد ممکن است متوجه شوید که فایل CSS در پوشه پوسته شما به نام style.css نیست. اگر شما فایلی بانام Stylesheet.css یا چیزی شبیه آنکه ممکن استایل شیت اصلی باشد را میبینید، نام آن را به style.css تغییر دهید و وبسایت خود را دوباره بررسی کنید تا ببینید کار انجام میشود یا خیر.
۲.وبسایت مانند پیشنمایش تم به نظر نمیرسد
همه توسعهدهندگان پوسته یک پیشنمایش (دمو) برای پوستههای خود ارائه میدهند که شما قبل از خرید یا دانلود پوسته میتوانید آن را تماشا کنید. برخی مواقع متوجه میشوید که پوسته بعد از نصب مانند نسخه پیشنمایش آن ظاهر نمیشود.
دلایل بسیاری برای بروز این مشکل میتواند وجود داشته باشد. شاید شما از طرحهای قالب متفاوتی نسبت به نسخه پیشنمایش استفاده میکنید؛ حتی شاید بهدرستی پوسته را تنظیم نکردهاید.
در اغلب مواقع مشکل این است که شما نمیتوانید و یا فراموش میکنید که دادههای نمونه را به پوسته خود وارد کنید. تقریباً تمامی ارائهدهندگان پوسته یک سری دادههای نمونه را بهصورت رایگان با پوسته خود ارائه میکنند.
این اطلاعات نمونه بهسادگی یک فایل XML است که میتوانید در سایت وردپرسی خود وارد کنید. این فایل نمونه حاوی نمونه پست، صفحهها و تنظیماتی برای پوسته است. واردکردن نمونه فایل داده در پوسته هم کار بسیار راحتی است.(برای یادگیری کامل کار با وردپرس می توانید از دوره آموزشی وردپرس + سئو وردپرس کدفرند استفاده کنید)
همه کاری که باید انجام دهید این است که به Tools و سپس به Import بروید؛ از گزینهها WordPress را انتخاب کرده و فایل XML را برای نمونه دادههایی که برای پوسته خود دریافت کردهاید، آپلود کنید.
نکته دیگری که باید بررسی کرد این است که شما تمام افزونههای موردنیاز و توصیهشده را نصبکرده باشید؛ در بسیاری مواقع توسعهدهندگان پوسته به پلاگینهایی مانند Jetpack نیاز دارند تا قابلیتهای بیشتری را به پوسته اضافه کنند؛ بنابراین مستندات مربوط به هر پلاگین را بررسی کنید.
۳.صفحه خانه مانند پیشنمایش به نظر نمیرسد
لایل زیادی وجود دارد که صفحه اصلی مانند نسخه نمایشی پوسته به نظر نرسد. بروز این مشکل اغلب به این دلیل است که در نسخه پیشنمایش از صفحه خانه استاتیک استفاده میکنند، اما وبسایت شما اینگونه نیست. زمانی که با این مشکل روبهرو میشوید، میتوانید با انجام مراحلی که در ادامه ذکر میکنیم، با یک صفحه خانه استاتیک شروع کنید:(برای یادگیری کامل کار با وردپرس می توانید از دوره آموزشی وردپرس + سئو وردپرس کدفرند استفاده کنید)
یک صفحه جدید ایجاد کنید و نام آن را Home بگذارید:
درست مانند آن یک صفحه دیگر ایجاد کنید و نامش را Blog بگذارید. محتویات هر دو صفحه را خالی نگه دارید.
اکنون به قسمت Reading از منوی Settings بروید و وبسایت خود را برای استفاده از صفحه خانه استاتیک تنظیم کنید:
اگر مشکل بازهم حل نشد، احتمالاً شما از قالب Page که با پوسته میآید و در نسخه پیشنمایش هم استفادهشده است، استفاده نمیکنید. اگر این مورد علت اصلی باشد، صفحه خانه استاتیکی را که خودتان ایجاد کردهاید ویرایش کنید و صفحه قالب پیشفرض را که در نسخه پیشنمایش بهکاررفته بود برگزینید.
برای جزئیات بیشتر به مستندات پوسته خود مراجعه کنید و ببینید که پوسته شما از چه صفحهای پشتیبانی میکند.
پیشنهاد شگفت انگیز کدفرند،دسترسی به تمامی دوره های آموزشی کدفرند تنها با ۶۹ هزار تومان
۴.مشکل در طولانی بودن URL ها
اگر آدرسهای URL در صفحه وبسایت شما طولانی هستند و مانند نسخه پیشنمایش دیده نمیشوند، احتمالاً به این خاطر است که شما از ساختار پیشفرض permalink یا همان پیوند یکتا که در وردپرس آمده است، استفاده میکنید. این ساختار باعث میشود که لینکهای شما چیزی شبیه لینک زیر نمایش داده شوند:
http://yoursite.com?p=١٢٣
همانطور که میبینید، این لینک ساختار خوبی ندارد و حتی کاربری که آن را دنبال میکند هم متوجه نخواهد شد که با این لینک به چه چیزی راهنمایی میشود. این نوع ساختار آدرس URL واقعاً برای تجربه کاربری مناسب نیست.
برای تنظیم لینکهای خود و کاربردی کردن آنها باید ساختار پیوند یکتا در وردپرس خود را به ساختاری مناسب تغییر دهید. در ادامه به این نمونه ساختار توجه کنید:
http://yoursite.com/post-name
همانطور که میبینید، URL بالا قابلخواندن است و به کاربر کمک میکند که بداند این لینک او را به چه جایی راهنمایی میکند. این کار برای اهداف سئو نیز مطلوب است.
برای تغییر ساختار پیوند یکتا به منوی Settings و سپس به Permalinks بروید. در این بخش ساختاری را که تمایل دارید برای پیوند یکتای خود ایجاد کنید.
بهترین و توصیهشدهترین ساختار برای پیوند یکتا درج Post Name یا همان عنوان مطلب و پست وبلاگ است. این کار باعث میشود که لینکهای شما مانند مثال بالا درآیند:
۵.همه صفحهها و پستها صفحه ۴۰۴ را باز میکنند
این اتفاق حداقل یکبار برای هر کاربر وردپرس رخداده است. آنها وردپرس را روی وبسایت خود نصب میکنند و پس از بازدید از صفحه اصلی، یک لینک را کلیک میکنند. حالا متوجه میشوند که لینک کار نمیکند. خطای ۴۰۴ در صفحه موردنظر نمایش داده میشود.
اولین واکنشی که ممکن است نشان دهید این است که وحشت میکنید و از اینکه اشتباهی از شما سرزده است، ناامید شوید. این مشکل تنها به این خاطر رخداده است که وردپرس فایل htaccess را ایجاد نکرده یا اینکه پیکربندی فایل htaccess در وبسایت شما اشتباه صورت گرفته است.
راهحل این مشکل بسیار آسان است:
به قسمت Permalinks از Settings بروید. هیچیک از تنظیمات را تغییر ندهید. شما باید دکمه Save change که در آخر این صفحه قرار دارد را انتخاب کنید.
حتی اگر شما هیچ تغییری ایجاد نکرده باشید، این دکمه بازهم عمل خواهد کرد. وقتی روی این دکمه کلیک میکنید، وردپرس مطمئن میشود که تنظیمات فایل htaccess شما صحیح است.
اگر همچنان هم به این مشکل برمیخورید، باید اطمینان حاصل کنید که فایل htaccess در دایرکتوری نصب وردپرس شما وجود داشته باشد. سعی کنید که به سرور FTP خود متصل شوید و یا File Manager در cPanel خود را چک کنید و ببینید که آیا فایلی به نام.htaccess در دایرکتوری نصب موجود است یا خیر.
اگر اصلاً چنین فایلی وجود نداشته باشد، باید آن را ایجاد کنید. بهراحتی فایلی به نام.htaccess بسازید و آن را ذخیره کنید. نیازی نیست در این فایل چیزی بنویسید؛ وردپرس آن را برای شما انجام خواهد داد.
اکنون به داشبورد وردپرس برگردید و به Parmalink از Settings بروید. حال دوباره روی دکمه Save Changes مانند بار قبل کلیک کنید. در بسیاری از موارد این کار مشکل را برطرف میکند.
اگر بازهم با مشکل مواجه میشوید، احتمالاً فایل htaccess شما دارای کد صحیحی نیست. ممکن است به این دلیل باشد که وردپرس شما به فایل htaccess دسترسی ندارد و یا اینکه پیکربندی این فایل بهدرستی صورت نگرفته است. اگر وردپرس به فایل htaccess شما دسترسی داشته باشد، در این صورت کدهایی که در این فایل است، صحیح نیستند. سعی کنید آنها را با کد زیر تغییر دهید:
# BEGIN WordPress RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ – [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] # END WordPress
۶.منو در هِدِر سایت وجود ندارد
در بیشتر موارد این مشکل رخ میدهد؛ چراکه هنوز منو را برای وبسایت وردپرسی خود تنظیم نکردهاید. اگر وبسایت شما منو را برای بسیاری از موقعیتها مانند (هِدِر و فوتر) که توسط پوسته شما پشتیبانی میشوند نشان ندهد، پس شما منو را در هِدِر و سایر موقعیتهای پوسته خود نخواهید دید.
برای رفع این مشکل، باید منو را از تنظیمات وردپرس خود ایجاد کنید. به قسمت Appearance و بخش Menus بروید.
حالا با استفاده از لینک “create a new menu” یک منوی جدید بسازید:
حالا منوی موردنظر خود را برای ویرایش انتخاب کنید؛ آیتمهای منو را به آن اضافه و موقعیت نمایش آن را هم انتخاب کنید. در آخر روی دکمه Save Menu کلیک کنید:
در بیشتر موارد این کار باید مشکل را حل کند و منوی شما به نمایش درآید. اگر پس از طی این مراحل منو هم چنان نشان داده نشد، ممکن است پوسته شما مشکلاتی داشته باشد و یا اینکه جاوا اسکریپت در این مورد کار نکند؛ به بخش بعدی نگاهی بیندازید.
۷.اسلایدرها، زبانهها و سایر عناصر کار نمیکنند
اگر عناصری از پوسته شما مانند اسلایدرها و زبانهها کار نمیکنند، احتمالاً به دلیل از دست رفتن و یا کار نکردن فایلهای جاوا اسکریپت شما است. اگر این اتفاق قبلاً رخ نداده است، شما بایستی پوسته خود را دوباره آپلود کنید و یا اینکه از توسعهدهنده خود بخواهید فایل آن را دوباره برای شما ارسال کند؛ اما اگر چندمین بار است با این مشکل مواجه میشوید، باید چند مورد که در ادامه بیان میشوند را امتحان کنید:
۱- پلاگینهای وبسایت خود را غیرفعال کنید. این کار را تا زمانی که تمامی عناصر وبسایت شما فعال نشدهاند، ادامه دهید. زمانی که این کار را انجام دادید، دوباره پلاگینهای خود را یکبهیک فعال کرده و بررسی کنید که عناصر وبسایت متوقف نشده باشند. اگر زمانی که شما یک پلاگین را فعال میکنید عناصر شما متوقف میشوند، این بدین معنی است که شما نمیتوانید از این پلاگین استفاده کنید و باید آن را غیرفعال نگهدارید.
۲- اگر شما از پلاگینهای کَش مانند WP Rocket یا WP Super Cache استفاده میکنید، کَش آن را بهطور کامل خالی کنید.
۳- اگر از سرویس CDN استفاده میکنید، کَش خود را کاملاً پاککرده و چند دقیقه صبر کنید.
۴- سعی کنید کَش مرورگر خود را پاککنید. اگر بازهم کار نکرد، به توسعهدهنده خود ایمیل بزنید و یا با ثبت تیکت پشتیبانی موضوع خود را مطرح کنید.
امیدواریم این مقاله به شما در حل مشکلات پوسته وردپرس کمک کرده باشد. موارد مذکور در مطلب پیش رو راهکارهایی برای رفع بسیاری از مشکلات مشترک در میان پوستههای وردپرس هستند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.